Ladys.ro
Comandă 0780777777 0760664455 0760664466 0217940274 L-V 8-16 sau alexandra@ladys.ro

Modalități de livrare și taxe de transport

LIVRAREA ȘI RETURNAREA PRODUSELOR

Plata produselor

Singura modalitate de plată a produselor Lady's este ramburs în momentul în care primești coletul de la curier sau îl ridici de la Poșta Română.
E simplu: plătești numai atunci când primești produsele!

Livrarea produselor prin Curier Rapid

Produsele Lady's pot fi livrate gratuit la tine acasă prin curier rapid în doar 48 de ore!
Pentru a beneficia de livrarea gratuită prin curier rapid, asigură-te că valoarea comenzii tale este de minim 100 de lei (comandă cu discount). Dacă optezi pentru livrarea produselor prin curier rapid, dar comanda ta are o valoare mai mică de 100 de lei, se va percepe o taxă de transport în valoare de 7.5 lei.

Ridicarea produselor din Oficiile Poștale Române

Poți oricând opta pentru ridicarea produselor Lady's de la unul dintre Oficiile Poștei Române!
Livrarea produselor Lady's prin Poșta Româna se face gratuit indiferent de valoarea comenzii sau localitatea în care vrei să-ți fie livrată comanda. Termenul de livrare a produselor în oficiile poștale este de 5 - 7 zile lucrătoare.

Ambalarea produselor

Ambalarea produselor Lady’s este gratuită pentru comenzile cu o valoare mai mare de 50 de lei.
Pentru comenzi cu valori între 30 și 50 de lei se percepe o taxă de ambalare de 5 lei, iar pentru comenzi cu o valoare mai mică de 30 de lei se percepe o taxă de ambalare de 10 lei.

Returnarea produselor

Dupa ce ai primit comanda, ai la dispoziție 2 săptămâni în care poți returna orice produs comandat, sau produs cu defect sau care s-a deteriorat în timpul transportului!
Pentru a returna produsul, urmează pașii de mai jos:

• Trimite prin Poșta Romănă produsul pe care vrei să-l returnezi la adresa de corespondentă, Comert Cosmetice OP 76 CP 101 București
• Atașează returului o scurtă declarație în care să ne comunici motivul returului și numărul de comandă aferent, sau prin email.
• După ce primim și evaluăm starea produsului, contravaloarea lui va fi trecută în bonusul tău sau intr-un cont bancar pe care ni-l comunici. Ulterior, poti folosi bonusul pentru a reduce valoarea unei comenzi viitoare.